Koken en bakken is, naast lezen en handwerken mijn blij. In een druk gezin, met een man die meer dan fulltime werkt, een jongens tweeling die begint te puberen en zorgintensief is, is er soms weinig tijd om iets voor mezelf te doen. Maar wel beslist noodzakelijk.
Vanmiddag zijn Manlief en ik naar Dille en Kamille in Haarlem geweest. Eén van mijn favoriete winkeltjes. Ik wordt gewoon hebberig van alle die leuke en lekkere spulletjes die ze daar hebben. Manlief geniet van mijn kook- en bakkunst en mag me graag verwennen door me daar mee naar toe te nemen. Ik ging voor een quichevorm, en kwam naar buiten met, behalve de quichevorm, een basisbakboek, een tulbandvorm, twee kwastjes, twee zakjes kerrie, en een grote maatbeker. Eenmaal thuis moest dit naturlijk uitgeprobeerd worden en heb ik een zebra cake in de tulband gebakken. Hij was echt super lekker! Vandaag heb ik mijn vaste recept voor cake gebruikt en die in twee delen gesplitst. Een deel vanille en de andere helft gemengd met cacao. Om en om een laagje in de vorm.
Nog warm uit de oven. Hij was echt perfect uit de vorm gekomen!
De binnenkant. Hij lijkt meer gemarmerd dan een Zebra cake, maar oefening baart kunst.
Heerlijk met een toefje slagroom.
Het gebaksbordje is van mijn oma geweest. Ik heb de hele set, inclusief de taartschaal. Ik ben dol op servies. Als ik tegen iets moois aan loop neem ik het mee.
Ik heb inmiddels het internet afgespeurd naar tips over zebra cake/zebra tulband bakken. Als ik het recept geperfectioneerd heb (lees; als de zebra tulband beter lukt dan deze), zal ik het recept delen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten